ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Cake Pops της τεμπέλας με έτοιμο κέικ

    Από την πρώτη στιγμή που είδα στο ίντερνετ αυτά τα μικρά σοκολατένια μπαλάκια με την πολύχρωμη τρούφα τα ερωτεύτηκα. Νομίζω, μάλιστα, ότι ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Τα cake pops με κοιτούσαν παιχνιδιάρικα, κι εγώ τα κοιτούσα με πόθο! Έπρεπε οπωσδήποτε να τα φτιάξω κι εγώ. Δεν έχασα χρόνο, έψαξα αμέσως ορισμένες συνταγές και ομολογώ ότι βρήκα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες. 

    Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Ήταν αρκετά μπελαλίδικες για μένα διότι από τη μία δεν είμαι και τρελή φαν της ζαχαροπλαστικής (προτιμώ την μαγειρική) και από την άλλη έχω και μια Μελίτα να φροντίσω. Τελικά αποφάσισα να αυτοσχεδιάσω χρησιμοποιώντας μόνο τα απαραίτητα. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν σαν αυτά του pinterest και των ζαχαροπλαστείων αλλά η πιατέλα άδειασε και έδωσα και στα παιδάκια των φίλων μου να πάρουν στο σπίτι τους!

    Φαντάζομαι ότι δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβετε γιατί τα ονόμασα cake pops της τεμπέλας αλλά σε περίπτωση που θέλετε εξήγηση να σας πω το μυστικό: αγόρασα έτοιμο το κέικ αντί να το φτιάξω μόνη μου και μετά να το διαλύσω σε θρύμματα. Οπότε και τώρα που ξέρετε το μυστικό πάμε να δούμε την αυτοσχέδια συνταγή μου αναλυτικά!

    Εκτέλεση Cake Pops της τεμπέλας

    1) Αγόρασα έτοιμο κέικ που έκοψα σε φέτες πάχους περίπου όσο ένα δάχτυλο (ίσως και λίγο παραπάνω). Με το μικρότερο κουπάτ που είχα έκοψα τις φέτες σε καρδούλες. Προσοχή μην κόψετε λεπτές τις φέτες γιατί δεν θα μπορεί να σταθεί η καρδούλα πάνω στο καλαμάκι.

    Cake Pops της τεμπέλας με έτοιμο κέικ
    Κόβουμε το κέικ σε ότι σχήμα θέλουμε αρκεί το κουπάτ να είναι μικρό

    2) Έλιωσα την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και πριν βάλω το ξυλάκι μέσα στο κέικ το βούτηξα στη σοκολάτα. Τα άφησα στην άκρη για λίγα λεπτά σε ανάποδη θέση ώστε να παγώσει η σοκολάτα (μάλλον όμως έπρεπε να τα αφήσω λίγο περισσότερο γιατί είχα δυο τρία “ατυχήματα”) και να μην ξεκολλάνε τα ξυλάκια από το κέικ.  Αν έχετε χρόνο βάλτε τα λίγο μέσα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα.

    Cake Pops της τεμπέλας με έτοιμο κέικ
    Μην παραλείψετε αυτό το βήμα γιατί δεν θα μπορούν να σταθούν τα κομμάτια πάνω στα καλαμάκια

    3) Άρχισα να βουτώ τις καρδούλες στο μπεν μαρί ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια (εδώ ήθελε αρκετή μαεστρία, την οποία δεν διαθέτω, ομολογώ). Θεωρώ ότι ήταν λίγη η σοκολάτα που είχα λιώσει και έτσι προτείνω τουλάχιστον 2-3 κουβερτούρες σοκολάτας και να χύσετε το μείγμα σε βαθύ σκεύος για να μπορείτε να βουτάτε το κέικ.

    Cake Pops της τεμπέλας με έτοιμο κέικ
    Σίγουρα 2-3 σοκολάτες κουβερτούρα σε μπεν μαρί γιατί να μπορείτε να βυθίσετε άνετα τα κομμάτια μέσα της

    4) Πασπάλισα με το χέρι μου χρωματιστή τρούφα και τα άφησα να στεγνώσουν. Εναλλακτικά βάλτε την σε βαθύ σκεύος και βουτήξτε την άκρη του κέικ μέσα της.

    5) Ο αντρούλης μου διακόσμησε με τούλι και κορδέλα ένα απλό ποτήρι και ιδού το αποτέλεσμα των cake pops της τεμπέλας. 

    Cake Pops της τεμπέλας με έτοιμο κέικ
    Η τρούφα είναι το καλύτερο σημείο. Βάλτε στην άκρη ή ανάλογα με τα κομμάτια σας γύρω από όλο το cake pop.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Εντάξει, το αποτέλεσμα δεν είναι και το καλύτερο αλλά ήταν αρκετά χαρούμενο! Τουλάχιστον δοκίμασαν όλοι περισσότερα από ένα cake pops και αν είχα κι άλλα σίγουρα θα τα έτρωγαν κι αυτά. Οπότε μάλλον η τεμπέλικη συνταγή μου είχε επιτυχία. Βέβαια δεν θα τα έκανα ίσως αν ήθελα πολλά κομμάτια αλλά για αυτά τα 10-12 κομμάτια και για μια μικρή συγκέντρωση ήταν ό,τι έπρεπε και χαίρομαι που το δοκίμασα.

    Αν ωστόσο θέλετε ακόμα να τα πάρετε έτοιμα cake pops τότε επικοινωνήστε με το NikolettaSweets και πείτε ότι είστε από εμάς!

    Εάν λοιπόν δεν είστε και πολύ της ζαχαροπλαστικής, μην σκάτε, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Φιλάκια σε όλα τα Ανθομελάκια!

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    21 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Φανταστικά τα κεκάκια! Λες να πείσω τελικά τα παιδιά μου να φάνε κέικ; Έτσι όπως περιγράφεις την διαδικασία δείχνουν εύκολα. Αλλά κυρίως με ξετρέλανε ο τρόπος παρουσίασης!
      Kathy by anthomeli

    2. Τέλεια!!! Για να πω την αλήθεια κι εμένα μου έχουν κάνει πολύ καλή εντύπωση και τα κοιτάω κι εγώ πολύ καιρό τώρα αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα έκανα το στρογγυλό! Όμως η δική σου ιδέα είναι πολύ καλή! Μπράβο και αυτό με το ξυλάκι και την σοκολάτα!!! Πλησιάζουν και τα γενέθλια του Κωστή!! Άμα φτιάξω θα ανεβάσω κι εγώ φωτογραφίες!!! Όσο για την ψηφοφορία… όλες οι κατηγορίες είναι σούπερ!! τις επέλεξα όλες εκτός 2, για να κάνουν την διαφορά!!!
      Καλημέρα, Ειρήνη από Moments…

    3. Τί ωραία ιδέα μας έδωσες, έτσι τεμπέλικα τα θέλουμε και εμείς οι πολυ-μάνες…
      Χώρια π αρχίζουν απανωτά τα γενέθλιά μας από τον επόμενο μήνα.

    4. Τι ωραία ιδέα είναι αυτή?????
      Δεν μπορούσες να την ανεβάσεις την Κυριακή…να τα φτιάξω και εγώ για τη γιορτή του Γιώργου μου στο σχολείο??
      Θα τα φτιάξω όμως σίγουρα κάποια άλλη στιγμή!!!
      Φιλιά

    5. Δεν νομίζω ότι η ονομασία τους ταιριάζει. Μαλλόν τα "cake pops της εφευρετικής μανούλας" έπρεπε να τα λένε!! Φανταστική ιδέα για περιπτώσεις με περιορισμένο χρόνο!!

    6. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!ΕΧΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ !!!!!!!ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ!!!

    7. Φοβερή και εύκολη ιδέα!! Έχω αδυναμία στην σοκολάτα και φαίνονται νοστιμότατα! Λατρεύω το blog σας και πολύ χαίρομαι που σας βρήκα και εδώ!! Φιλιά!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης