ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εύκολη συνταγή για σπιτική λεμονάδα που θα λατρέψετε

    Το Πάσχα είχα φτιάξει σπιτική λεμονάδα για να προσφέρω στις νονές των παιδιών μέσα σ ένα πασχαλινό καλάθι μαζί με άλλα χειροποίητα καλούδια. Αν και η συνταγή φαίνεται αναλυτικά στις φωτογραφίες εκείνης της ανάρτησης δεν μπορούσα να μην σας γράψω αναλυτικά την συνταγή. Η λεμονάδα που σας προτείνω είναι εύκολη, δροσιστική και αν την φτιάξετε θα την έχετε πάντα στο ψυγείο για να τρατάρετε ακόμα και απρόσμενους καλεσμένους.

    Εύκολη συνταγή για σπιτική λεμονάδα που θα λατρέψετε 1

    Φτιάχνουμε σπιτική λεμονάδα

    Εύκολη συνταγή για σπιτική λεμονάδα που θα λατρέψετε 3

    Υλικά για σπιτική λεμονάδα 

    • 1 lt νερό
    • 800 γρ ζάχαρη
    • 3 βανίλιες
    • ξύσμα 2 λεμονιών 
    • 1/2 lt χυμό λεμονιών (σουρωμένα)
    Εύκολη συνταγή για σπιτική λεμονάδα που θα λατρέψετε 5

    Εκτέλεση συνταγής

    • Βράζουμε τα 4 πρώτα υλικά για 5-10 λεπτά.
    • Προσθέτουμε των χυμό των λεμονιών και βράζουμε για άλλα 7-8 λεπτά.
    • Αφήνουμε να κρυώσει.
    • Σουρώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο ή μπουκάλι.
    Εύκολη συνταγή για σπιτική λεμονάδα που θα λατρέψετε 7

    Σερβίρισμα

    Σερβίρουμε σε ποτήρι 1-2 δάχτυλα λεμονάδα και συμπληρώνουμε με νερό. Προσθέτουμε εξτρά χυμό λεμονιού αν δεν μας αρέσει πολύ γλυκιά. Τελειώνουμε προαιρετικά με λίγα παγάκια, φέτες λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου.

    Στην υγειά σας!

    Εύκολη συνταγή για σπιτική λεμονάδα που θα λατρέψετε 9

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    15 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τέλειο πράγμα η λεμονάδα και η δική σας …τι να πω ζήλεψα τώρα.Και βανίλια!! αυτό δεν το είχα ξαναδεί!! Τέλειες εικόνες μπράβο Κατερίνα…ένα θα σας πω οι "λαλαγγίτες" σας έγιναν όνειρο!!!

    2. Δροσερή…τέλεια τώρα που θα έρθει το καλοκαίρι!!
      Μμμμ..μου αρέσει η βανίλια που προσθέτεις,θα της δίνει ξεχωριστή γεύση!!
      Θα τη δοκιμάσω,σίγουρα..
      φιλιά!!

    3. Βανίλια στη λεμονάδα, ε;;;
      Δεν το είχα σκεφτεί και το καλοκαίρι υπάρχει πάντα λεμονάδα στο ψυγείο μας.
      Θα το δοκιμάσουμε το συντομότερο!

    4. Πολύ ωραία η λεμονάδα σου μου έδωσες ιδέα για το τι θα κάνω τα παλιά λεμόνια που έχουν απομείνει στη λεμονιά μου,μέχρι να βγούν τα καινούρια.Να είσαι καλά καλό βράδυ και καλό μήνα.

      • Καλημέρα!!! Η αλήθεια είναι ότι σίγουρη δεν μπορώ να είμαι καθώς δεν έχω δοκιμάσει να τη κρατήσω αραιωμένη για ένα 24ωρο. Το περισσότερο που την έχω κρατήσει είναι από το πρωί έως το απόγευμα και δεν είχε πρόβλημα. Μπορείς αν θες να κάνεις τη μισή δόση και να το δοκιμάσεις πριν το προσφέρεις στους καλεσμένους σου για να είσαι σίγουρη! Καλή επιτυχία στη βάπτιση!!! Είμαι σίγουρη ότι η λεμονάδα θα τους δροσίσει!

      • Επίσης να σου πω ότι για τα δικά μου γούστα (είμαι η αδερφή της Kathy) είναι λίγο γλυκιά και πάντα προσθέτω λίγο παραπάνω λεμόνι. Μπορείς αν θες και για εφέ να βάλεις μισή φέτα λεμόνι μέσα στο μπουκαλάκι ή πολλές φετούλες στο μπωλ που θα το σερβίρεις (σε μια βάπτιση μας το πρόσφεραν μέσα από μπωλ… σε ποτηράκια)Είναι εξίσου ωραία ιδέα και πιο οικονομική από το να αγοράσεις ατομικά μπουκαλάκια! Επίσης μπορείς αντί για νερό (ίσως μόνο στους μεγάλους) να προσθέσεις σόδα για να γίνει πιο αναβράζουσα). Φιλιά.

    5. Κατερίνα μου καλησπέρα…εδώ και ώρα ψάχνω για σπιτική συνταγή λεμονάδας και έπεσα πάνω σ’αυτή την ανάρτηση…χιχιχι Φαίνεται πανεύκολη και σκέφτομαι να τη δοκιμάσω, έχω όμως τον εξής προβληματισμό. Θέλω να την σερβίρω στο μπουφέ του πάρτι μας το ερχόμενο Σάββατο, έτοιμη, αραιωμένη μέσα σε γυάλα με βρύση (όπως στις βαφτίσεις) , αλλά δεν ξέρω πως πρέπει να μετρήσω τις αναλογίες πχ. 1 λίτρο σιρόπι με 1 λίτρο νερό ή λιγότερο. please help 😉

      • Μαρία μου δεν μπορώ να σε βοηθήσω 100%. Τη συγκεκριμένη συνταγή την είχα έτοιμη στο ψυγείο και την έφτιαχνα ανά ποτήρι όπως κάνουμε με τη σπιτική βυσσινάδα. Δεν έχω ποτέ δοκιμάσει να την φτιάξω σε μεγάλη ποσότητητα. Μήπως να δοκιμάσει μια συγκεκριμένη αναλογά δοκιμάζοντας τη γεύση σε ποτήρι και μετά να υπολογήσεις σε μεγαλύτερες ποσότητες

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης