ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πάστα φλώρα, νηστίσιμη εκδοχή της!

    Τι σας έχω σήμερα; Μια υπέροχη, αφράτη, τριφτή, μυρωδάτη και πανεύκολη πάστα φλώρα! Και το σημαντικότερο; Νηστίσιμη! Την συνταγή μου την έδωσε η πεθερά μου και τη λατρέψαμε! Ίσως η φωτογράφιση την αδικεί λιγάκι αλλά σαν γεύση είναι αχτύπητη! (Νομίζω της χρωστάv μια επαναφωτογράφιση!) Εμείς την προτιμούμε ακόμη και σε περιόδους που δεν νηστεύουμε!

    Η πάστα φλώρα είναι ιταλική συνταγή. Χαρακτηριστικό της τάρτας αυτής είναι η τριφτή ζύμη. Το ξέρατε όμως πως το κανονικό της όνομα είναι Πάστα Φρόλα (pasta frolla); (Frolla σημαίνει τριφτή)

    1. 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
    2. 3/4 του φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι
    3. 3/4 ζάχαρη
    4. 1 πακ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    5. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    6. 1 βάζο μαρμελάδα

    Εκτέλεση

    1. Χτυπάμε στο μίξερ τα υγρά και προσθέτουμε τα στερεά με τελευταίο το αλεύρι στην σιγανή ταχύτητα (εννοείται πως δεν χρησιμοποιούμε ακόμη την μαρμελάδα). Η ζύμη είναι τριφτή.
    2. Την απλώνουμε σε μία ταρτιέρα πατώντας με τα δάχτυλά μας δημιουργώντας ένα χαμηλό τοίχωμα γύρω γύρω. Κρατάμε λίγη ζύμη για το τέλος για να φτιάξουμε τις λωρίδες στην επιφάνειά της.
    3. Απλώνουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και με την ζύμη που περίσσεψε φτιάχνουμε λωρίδες για να διακοσμήσουμε από πάνω. Λόγω του ότι η ζύμη είναι πολύ τριφτή φτιάχνουμε το σχέδιο χρησιμοποιώντας μικρές λωρίδες που θα τις ενώσουμε μεταξύ τους.

    Σημειώσεις

    1. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.
    Πάστα φλώρα, νηστίσιμη εκδοχή της! 1

     Ελπίζω να τη δοκιμάσετε και να μου πείτε την γνώμη σας! 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    14 ΣΧΟΛΙΑ

    1. πω πω!! Η πάστα φλώρα είναι το αγαπημένο μου γλυκό….μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια! Την έψηνε η μανούλα μου κ δεν έμενε κομματάκι!!! Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγούλα…θα την κάνω σίγουρα!! Φιλιά και καλό Πάσχα αν δεν τα ξαναπούμε ως τότε!!

    2. Νοστιμότατη!!! Την έχω δοκιμάσει και είναι φανταστική. Εγώ δεν την φτιάχνω γιατί προτιμώ να την τρώω από τα χεράκια της μαμάς και της αδερφής μου, οι οποίες συχνά πυκνά μου στέλνουν δέματάκια με φαγητά και διάφορα καλούδια. Μιαμ!!!Callie by Anthomeli

    3. Και εκεί που είπα να το ρίξω λίγο στη δίαιτα (καλοκαίρι έρχεται), όλο γευστικοί πειρασμοί κυκλοφορούν μπροστά μου. Τι ζημιά μου έκανες τώρα…Μου άνοιξες την όρεξη για γλυκό 🙂

    4. Τι συγκλονιστική συνταγή!!! Και τι συγκλονιστική εικόνα….Μπράβο κορίτσι…Ξέρω πως ήσασταν μαζί και περάσατε όμορφα οι αδερφούλες…ευχές πολλές και να είστε καλά!!

    5. Αχ βρε Κατερινάκι δεν στελνεις και εδω κάτω λίγο γιατί δεν εχω χρονο να τη φτιαξω αυτες τις μέρες και μου αρέσει πολύ. Σιγουρα όμως τις επομενες μέρες θα την κάνω. Ξέχνα οτι το είπα εσυ να τη στείλεις! Φιλάκια.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης