ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μανιταροσουφλέ

    Η Κατερίνα κι εγώ έχουμε λατρεία στα μανιτάρια και μπορούμε να τα τρώμε με το οτιδήποτε, από ψητά με λίγο βαλσάμικο μέχρι μέσα στην πιο περίτεχνη συνταγή. Γι’ αυτό μετά από τη μανιταρόσουπα που είναι η απόλυτη συνταγή για τα τραπέζια σας και τα μανιτάρια γεμιστά, που επίσης αποτελούν φοβερό ορεκτικό, σας προτείνουμε ακόμα μια υπέροχη συνταγή, ιδανική και αυτή ως ορεκτικό, το μανιταροσουφλέ. Το Σαββατοκύριο, λοιπόν, μην ξεχάσετε να το συμπεριλάβετε στο κυριακάτικο τραπέζι σας.

    Μανιταροσουφλέ 1
    [yumprint-recipe id=’57’]
     
     
    Μανιταροσουφλέ 3

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Μην αγχωθείτε εάν όταν το βγάλετε ξεφουσκώσει λιγάκι. Αυτό συμβαίνει στα σουφλέ. Απλά να μην το ετοιμάσετε πολύ νωρίτερα για να έχει και όμορφη εμφάνιση όταν το σερβίρετε.

    Tip: Πως να διατηρήσετε φρέσκα τα μανιτάρια σας.

    Αν είστε λάτρεις των μανιταριών, τότε σίγουρα θα σας φανεί ενδιαφέρουσα η επίσκεψη της Κατερίνας στο Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα.

    Ελπίζουμε να σας αρέσει το μανιταροσουφλέ μας και να το απολαύσετε μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Καλή σας όρεξη.

    Κάλη



    Pin it for later

    Μανιταροσουφλέ 5

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    27 ΣΧΟΛΙΑ

      • Λίτσα μου έχουμε καταλάβει ότι εσένα σου αρέσουν παντώς είδος μανιτάρια. Από κεράκια, διακοσμητικά, χρωματιστά…. τα πάντα. Γι' αυτό άλλωστε είσαι μια γλυκιά φραούλίτσα… θα μπορούσες να ήσουν και μια γλυκιά μανιταρίτσα!

      • Λοιπόν! Ξεκίνησα να το κάνω χθες βράδυ..πότε μπαίνει το αυγό και τι αλεύρι βάζουμε? Και τι εννοείς κούπα (του καφέ/τσαγιού?)και τι κουπάκι? Δυστυχώς αυτές τις απορίες τις απέκτησα όταν ήδη έριχνα τα υλικά και δεν προλάβαινα για μήνυμα..ε, κάπως το έκανα! Καλό βγήκε αλλά λίγο αλευράτο..
        Γράψε μου καλέ τις απαντήσεις να ξέρω για την επόμενη φορά!

      • Πωπώ, αν ήξερα ότι θα δημιούργούσα τέτοιο θέμα Mama Owl θα την έγραφα σίγουρα πιο αναλυτικά τη συνταγή. Ζητάμε συγγνώμη και αρχίζω να σου λύνω τις απορίες. Αρχικά, όσον αφορά στις κούπες εννοώ του τσαγιού. Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις και σαν μετρητή τα κεσεδάκια από το γιαούρτι ώστε να είναι όλα μετρημένα το ίδιο. Το αλεύρι να είναι για όλες τις χρήσεις γιατί αν βάλεις αυτό που φουσκώνει μόνο του θα βγει το μείγμα από το σκεύος ειδικά εάν είναι σχετικά ρηχό. Και τέλος για το αυγό το ρίχνεις μαζί με το γιαούρτι και το αλεύρι. Ουφ στεναχωρέθηκα τώρα! Επρεπε να είμαι πιο προσεχτική. Ευχαριστούμε πάντως που μας τίμησες και την επόμενη φορά θα τα γράψω αναλυτικότερα. Φιλάκια Mommy!

      • Αχ μόλις με έβρησε και η αδερφή μου. Είμαι μέγας μπούρδας. Κουταλιές καλέ, κουταλιές εννοούσα στο αλεύρι. Για αυτό σου έγινε "αλευράτο" και για αυτό και η φωτογραφία δείχνει κουταλιά αλεύρι. Κορίτσια ζητάω ταπεινά συγγνώμη. Πραγματικά ντρέπομαι πάρα πολύ. Θα με συγχωρέσετε;;;;;;;;;;

      • Βέρα μου έπαθα το ίδιο κι εγώ! Χτες πήγα να φτιάξω την συνταγή και …..απαίτηχα παταγοδώς Ο δαίμονας της πληκρολόγησης έκανε λάθος στην συνταγή! Είχα κι εγώ καλεσμένους και αισθάνθηκα πολύ άσχημα και γι αυτούς αλλά περισσότερο για όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε και θελήσατε να δοκιμάσετε την αυτή τη συνταγή του Ανθομέλι! Ζητάμε συγνώμη για τα υλικά που ξοδέψατε αλλά και για την σύγχυση που περάσατε! Για να καταλάβεις σήμερα που θα τρώγαμε στο σπίτι της μαμάς μου την ξαναέφτιαξα αυτή την φορά με μεγάλη επιτυχία και επιτέλους ανάσανα!
        Φιλάκια!
        Kathy

    1. Το πιστέυεις ότι αυτήν την συνταγή πρέπει να σου την είχα δώσει εγώ και ίσως να μην την έχω φτιάξει ποτέ; Τώρα είναι ευκαιρία όμως!

    2. Θα το κανω την Κυριακη και θα σου αν ειναι ωραιο,αν και εχω εμπιστοσυνη στις επιλογες σου και στις γευσεις σου . Καλη μου επιτυχια.

      • Μαμά να ξέρεις ότι αυτό το σουφλέ είναι για αυτούς που τους αρέσουν τα ψιλοπουρεειδή. Οπότε μήπως να το αναβάλεις γιατί εσύ δεν τρελένεσαι; Βέβαια αν θες να ευχαριστήσεις τους υπόλοιπους, κάντο οπωσδήποτε!Φιλάκια

    3. Καλησπέρα. Φαίνεται πάρα πολύ ωραία η συνταγή. Θα μπορούσαμε να βάλουμε φρέσκα μανιτάρια σωταρισμένα αντί για κονσέρβα? Πιστεύω οτί με φρέσκα η γεύση θα είναι ακόμη καλύτερη?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης