ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το μυδοπίλαφο από την μαμά!

    Στις δύο προηγούμενες αναρτήσεις περιέγραψα τον τρόπο με τον οποίο ο μπαμπάς μου έφτιαξε σαγανάκι με μπακαλιαράκια και πώς εγώ έφτιαξα σαρδέλες στον φούρνο για το μεσημεριανό τραπέζι του Σαββάτου. Σειρά έχει το μυδοπίλαφο της μαμάς μου! Αυτό το φαγητό μου αρέσει πάρα πολύ. Λατρεύω τα μύδια! Όμως δεν το είχα φτιάξει ποτέ γιατί νόμιζα ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Εντάξει δεν είναι και μακαρόνια! Χρειάζεται προσοχή το ρύζι… να μην λασπώσει… ή να μη παραμείνει σκληρό… Αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι πολύ απαιτητική συνταγή. Και είναι και πάρα πολύ γρήγορη! Νομίζω ότι μπορεί να σερβιριστεί σε όλες τις εποχές του χρόνου για να συνοδεύσει το ουζάκι ή ακόμη και το κρασάκι μας αλλά ιδιαίτερα είναι κι ένα πιάτο για τις ημέρες της Σαρακοστής.

     

    Συνταγή για μυδοπίλαφο

    Υλικά: 

    • 500 γρ μύδια
    • 2 φλυτζάνια ρύζι νυχάκι
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • μαϊντανό 
    • 5 φλυτζάνια νερό
    • λίγο κονκασέ
    • αλάτι πιπέρι

    Στραγγίζετε τα μύδια και σοτάρετε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνετε το ρύζι, ώστε να θωρακιστεί για να γίνει σπυρωτό. Κατόπιν, ρίχνετε το κονκασέ και το νερό. Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο του φαγητού, προσθέτετε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Στο τέλος, ρίχνετε τα μύδια, διότι τα μύδια θέλουν πολύ λίγο βράσιμο, ειδάλλως θα σκληρύνουν. Αποσύρετε την κατσαρόλα με το φαγητό από το μάτι της κουζίνας πριν ακόμη το ρύζι πιει όλο το νερό του. Σκεπάζετε με το καπάκι ή με μία πετσέτα για να απορροφήσει τα υγρά του και το φαγητό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 

    mydopilafo_tis_mamas

    Βάζουμε σε μία φόρμα το μυδοπίλαφο, αφού πρώτα έχει κρυώσει και το ξεφορμάρουμε στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε. Έτσι εκτός από την γεύση το φαγητό θα έχει και μια πολύ ωραία παρουσία στο τραπέζι σας. Προσωπικά, έχω να πω πως το μυδοπίλαφο είναι ένα εξαιρετικά γευστικό πιάτο και πραγματικά αν ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής θα έχετε απόλυτη επιτυχία. 

    Εμείς πάντως το φάγαμε όλο το φαγητό μας! Εσείς;

    Εκτυπώστε την καρτέλα της συνταγής:

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μα τι ημέρα είναι αυτή γεμάτη γεύσεις….Υπέροχο πιάτο, λατρεμένο…αχ αυτές οι μανούλες…Βλέπω το στρώσατε το γλεντάκι με τους ψαρομεζέδες…μπράβο παιδιά υπέροχες εικόνες!!

    2. Ax αυτοί το στρώσανε κι εμείς λείπαμε! ΣΤο καλό, για κάτι τέτοιες στιγμές εκνευρίσζομαι που δεν είμαστε όλοι μαζί. Οχι τίποτα άλλο αλλά εγώ δεν το πετυχαίνω και το μυδοπίλαφο,χιχι!

    3. Το μονο που παρελειψες να βαλεις ηταν ο χορος που εκανα με την Μαρια.Ετσι για να ολοκληρωθει η εικονα οσον αφορα το γλεντι μας.Και φυσικα για να πουμε στην Καλυ οτι οπως παντα η συναξη παει πακετο και με μια γυροβολια.Ναναι καλα το ουζο!!!!!!!ΜΑΜΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης