ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ιδέες για την οργάνωση του παιδικού δωματίου

    Σπίτι με μικρά παιδιά σημαίνει παντού πραγματάκια πραγματούδια πεταμένα! Είμαι σίγουρη πως κι εσείς έχετε βαρεθεί να μαζεύετε. Εγώ πάλι όλο συμμαζεύω κι όλο ασυμμάζευτα είμαι! Επειδή όμως είμαι άνθρωπος της τακτοποίησης και της οργάνωσης γενικότερα προσπαθώ να βρω λύσεις ώστε τα παιχνίδια, τα υλικά χειροτεχνίας κλπ να είναι βαλμένα στην θέση τους όμορφα και οργανωμένα ώστε να βρίσκουμε πάντα αυτό που ψάχνουμε. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες προτάσεις μου και ιδέες για την οργάνωση του παιδικού δωματίου

    Οργανωμένα παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο

    Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω ένα επιπλάκι, το οποίο μάλιστα πέτυχα στις προσφορές του ΙΚΕΑ σε πολύ καλή τιμή, με συρτάρια να τακτοποιήσουμε τα παιχνίδια ανά είδος. Στο ένα playmobil και μικρά ανθρωπάκια, στο άλλο αυτοκινητάκια, στο άλλο εργαλεία, τουβλάκια κοκ. Μάλιστα λόγω της ηλικίας των παιδιών, που σημαίνει ότι δεν ξέρουν να διαβάζουν ακόμα, κόλλησα εικόνες με τα αντίστοιχα θέματα για να μπορούνε και μόνα τους να τα αναγνωρίζουν.

    Ιδέες για την οργάνωση του παιδικού δωματίου
    Ιδέες για την οργάνωση του παιδικού δωματίου 3

    Παιδικό δωμάτιο:

    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας

    Γωνιά διαβάσματος (Reading Corner) για το παιδικό δωμάτιο

    Πως να φτιάξετε μόνοι σας ένα γραφείο για το παιδικό δωμάτιο

    Το παιδικό δωμάτιο της Φιλίππας

    DIY κρεβάτι για παιδικό δωμάτιο με χώρο για παιχνίδι

    Μετατροπή επίπλων ΙΚΕΑ για παιδικό δωμάτιο!

    8 τρόποι να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο

    5 must-have σε ένα δωμάτιο για κορίτσια

    ΙΚΕΑ Hackers: To κρεβάτι Kura έγινε σπιτάκι για πριγκίπισσες

    Κι εμείς ΙΚΕΑ ΗACKERS! Η μεταμόρφωση του κρεβατιού ΚURA της Μελίτας

    Οργάνωση για υλικά ζωγραφικής και χειροτεχνίας

    Όσο για τα υλικά ζωγραφικής και χειροτεχνίας των παιδιών, τα οποία τα έχουμε σε αφθονία αφού η ζωγραφική είναι η αγαπημένη ασχολία της κόρης μας, αναγκαστήκαμε, για να μη γεμίζουμε το πάνω μέρος του  ψυγείο ή των ντουλαπιών της κουζίνας με κουτάκια και κουτούδια, να πάρουμε μια ραφιέρα με ψάθινα τετράγωνα καλάθια και να τα τακτοποιήσουμε εκεί. Έτσι, στο ένα έχουμε τα είδη για ζωγραφική με πινέλα, στο άλλο τις πλαστελίνες και τα σχετικά εργαλεία, στο άλλο μπογιές, σβήστρες, ξύστρες, στένσιλ, κόλλες κλπ, στο άλλο τα μπλοκ ζωγραφικής και στο τελευταίο κάποια από τα παζλ που παίζουν περισσότερο. Το τραπέζι της κουζίνας μετατρέπεται συχνά σε εργαστήριο ζωγραφικής ή μέρος για παιχνίδι με επιτραπέζια ή παζλ.

    Ιδέες για την οργάνωση του παιδικού δωματίου
    Ιδέες για την οργάνωση του παιδικού δωματίου 4

    Χάρτινα κουτιά παπουτσιών για οργάνωση

    Μια άλλη ωραία ιδέα για τακτοποίηση είναι τα χάρτινα κουτιά. Υπάρχουν πολύ όμορφα κουτιά με πρωτότυπα σχέδια στην αγορά αλλά τι θα λέγατε να φτιάχναμε τα δικά μας κουτιά αποθήκευσης χρησιμοποιώντας κουτιά από παπούτσια;

    Στο συγκεκριμένο κουτί καλύφθηκε με χαρτί που έχει χρωματίσει η κόρη μου στο μάθημα ζωγραφικής. Η τεχνική είναι αυτή της πατατοσφαγίδας!

    Τεχνική πατατοσφαγίδας

    • Κόβουμε την πατάτα και μ’  ένα κουπάτ φτιάχνουμε το σχέδιο της αρεσκείας μας (μπορούμε να φτιάξουμε όσα σχέδια θέλουμε).
    • Βουτάμε την πατατοσφαγίδα στο χρώμα που θέλουμε και σφραγίζουμε πάνω σε χαρτί (Εδώ χρησιμοποιήθηκε χαρτί σε ρολό).
    • Αφήνουμε να στεγνώσει.
    • Καλύπτουμε το κουτί των παπουτσιών με το χαρτί.
    • Αν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε και το καπάκι με κουμπιά, χάντρες, κρίκους ή ό,τι άλλο μας αρέσει εκτός αν θέλουμε να τα βάλουμε σε καποιο ράφι ή ντουλάπι το ένα πάνω στο άλλο.

    Τα παιδιά ή η μαμά τακτοποιούν τελικά;

    Θα μου πείτε βέβαια πάντα είναι τακτοποιημένα; Όχι βέβαια! Και φυσικό είναι να βάζω κι εγώ το χεράκι μου πολύ συχνά. Αλλά τουλάχιστον μαθαίνουν σιγά σιγά την οργάνωση και το ότι κάθε πράγμα πρέπει να μπαίνει στην θέση του. Σε αυτό με βοήθησε πολύ κι ένα παιχνίδι που παίζουμε κάθε φορά που είναι να συμμαζέψουμε τα δωμάτιά τους. Βάζουμε χορευτική μουσική να παίζει και όλοι μαζί,  γρήγορα, μαζεύουμε τα παιχνίδια μέχρι να τελειώσει η μουσική.

    Αυτά για την ώρα!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πολύ ευαίσθητη χορδή η τακτοποίηση των δωματίων! 'Ολες λίγο πολύ αυτό συζητάμε!
      Επίσης θα συμφωνήσω στο ότι τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν από νωρίς την όλη διαδικασία της τακτοποίησης και οργάνωσης. Καλό τους κάνει…
      Πολύ καλό post!

    2. Το κουτάκι είναι όμορφο και τα πραγματάκια ωραία τακτοποιημένα… Έχεις πολύ δίκιο για την εκπαίδευση! Ποτέ δεν είναι νωρίς να μάθουν να τακτοποιούν τα δωμάτια και τα πράγματα τους….Μέχρι τότε…καλό κουράγιο μαμά!!

    3. πανεμορφο χαρτι!!!!!!!!!!!!!ασε κ γω τα χωριζω σε κατηγοριες…μωρουδιστικα,μπαρμπι,πλαιμομπιλ,κουζινικα……..αλλα το πολυ μια βδομαδα να αντεξουν τι κακο!!!!κ χω μια κακια συνηθεια,πολλες δηλαδη αλλα μια απ αυτες ειναι οτι αμα θελω να πιαστω με κατασκευες δεν μπορω αμα ξερω οτι στα συρταρια γινεται χαμος..οταν τα τακτοποιω δε, ανασαινω κ αισθανομαι οτι τακτοποιω κ την ψυχη μου κ τις σκεψεις μου!!!!!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης