ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τσάντα-αλλαξιέρα ή αλλιώς τσάντα-σωτήρας!

    Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να αγοράσει μια νέα μανούλα είναι η τσάντα-αλλαξιέρα! Η έρευνα που έκανα πριν αγοράσω τη δικιά μου τσάντα ήταν πολύ μεγάλη γιατί ήθελα να συνδυάζει τα πάντα: πρακτικότητα, εμφάνιση, πολλούς χώρους και φυσικά να ταιριάζει και με το καρότσι μας! Τελικά την αγόρασα λίγο πριν σαραντίσω. Γενικά απορώ (συγνώμη κιόλας) πώς υπάρχουν μαμάδες που κυκλοφορούν χωρίς μια τέτοιου είδους τσάντα! Και μάλιστα δεν έχουν στην τσάντα τους ούτε ένα πακέτο μωρομάντηλα! Εγώ νιώθω φοβερά εκτεθειμένη χωρίς αυτή όταν είμαι με την κόρη μου και ομολογώ ότι με έχει σώσει άπειρες φορές.

    Τσάντα-αλλαξιέρα ή αλλιώς τσάντα-σωτήρας! 1

    Τι θα έπρεπε να περιέχει μια τσάντα-αλλαξιέρα

    Για την υγιεινή
    1. Ένα σελτεδάκι για άλλαγμα (συνήθως αυτές οι τσάντες έχουν το δικό τους). Εάν όμως αγοράσετε μία που δεν έχει, βάλτε μέσα ένα δικό σας.
    2. Πάνες (τουλάχιστον 2-3). Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να του ‘ρθει να τα κάνει όλα χάλια.
    3. Ένα νεσεσεράκι με τα απαραίτητα καλλυντικά, όπως αφρόλουτρο, κρέμα για τον ποπό, κρέμα για το σώμα (εάν είναι καλοκαίρι μπορείτε να έχετε μαζί σας και μια αντηλιακή).  Εάν δεν θέλετε να βαρύνετε την τσάντα με τις μεγάλες συσκευασίες, ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας να δώσει κάποια δειγματάκια κι ας είναι διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιείτε στο σπίτι (Προσοχή μόνο μην του εμφανίσουν αλλεργίες. Δοκιμάστε τα μια φορά στο σπίτι.)
    4. Υγρά μαντηλάκια (συν μερικά αντισηπτικά για τα χέρια σας ή υγρό τζελ).
    5. Μια μικρή πετσετούλα για τον ποπό του σε περίπτωση που χρειαστεί να το πλύνετε.
    6. Σακουλάκια αρωματικά για να κλείνετε τις λερωμένες πανούλες. Τίποτα πιο άσχημο από το να «ευωδιάσετε» την τουαλέτα του σπιτιού που σας φιλοξενεί!
    7. Φυσιολογικό ορό για τις μυξούλες
    8. Χαρτομάντηλα
    Για την τροφή
    1. Τουλάχιστον ένα μπιμπερό. Εγώ παίρνω πάντα δύο γιατί ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να βρεθείς. Αν θηλάζετε θα χρειαστείτε υγρά μαντηλάκια για το στήθος, και επιθέματα για το στήθους.
    2. Σαλιάρες (και μία πλαστική αν άρχισε να τρώει κρεμούλα και φαγάκια)
    3. Λαβέτα (το πανάκι που βάζουμε στον ώμο για να το ρέψουμε)
    4. Ένα θερμός για να διατηρείτε το νερό ζεστό. Υπάρχει και θερμός με δύο δοχεία για φαγητό (chicco) πολύ βολικά για ταξίδι και παραλία όταν αρχίζει και τρώει φαγητάκια
    5. Ένα ταπεράκι ή δοσομετρητή για το γάλα σε σκόνηή για τις κρέμες σε σκόνη
    6. Εάν το παιδί σας έχει αρχίσει να τρώει στέρεες τροφές προμηθευτείτε μπολάκια και κουταλάκια ταξιδίου για την αποθήκευση  της τροφής ή έχετε μαζί σας ένα σνακ σε περίπτωση που πεινάσει και δεν έχετε ακόμα φτάσει στον προορισμό σας.
    7. Ένα μπιμπερό ή ένα παγουρίνο με φρέσκο νερό
    Για την άνεσή του
    1. Πιπίλα-ες + θήκη + λουράκι για να μην την χάνετε (προσωπικά είχα πάρει και φορητό αποστειρωτή πιπίλας αλλά βγήκε μάπα γιατί μύριζε το καουτσούκ)
    2. Ένα-δύο παιχνίδια ή βιβλία ή κουδούνιστρα (ανάλογα με την ηλικία του)
    Για ώρα ανάγκης
    1. Μία-δύο κουβερτούλες (ανάλογα με την εποχή). Βάλτε μια μικρή στην τσάντα και την μεγάλη αφήστε την στο αυτοκίνητο ή κάτω από το καρότσι. (Θα σας πρότεινα να έχετε και μία μόνιμα μέσα στο αυτοκίνητο.
    2. Ένα εσώρουχο σε περίπτωση που λερωθεί.
    3. Ένα φορμάκι ή ένα σετ ρούχων για τον ίδιο λόγο
    4. Ένα ζευγάρι καλτσάκια
    5. Γαντάκι- σκουφάκι- κασκόλ εάν είναι χειμώνας-καπέλο εάν είναι καλοκαιρινά γυαλιά εάν είναι πάνω από 2-3 ετών.

    Προτείνουμε: 

    <iframe id=”lkws_59b4d6ef6aad7″ name=”lkws_59b4d6ef6aad7″ src=”http://go.linkwi.se/delivery/ih.php?cn=12462-53&amp;an=CD20462&amp;target=_blank&amp;rtg=0&amp;subid1=mamababy_%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1%20%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B1″ style=”width:300px;height:250px” scrolling=”no” frameborder=”0″></iframe><br />

    * Εάν πάτε σε ένα φιλικό ή συγγενικό σπίτι θα μπορούσατε να πάρετε μαζί σας και μια πανούλα/σεντονάκι για να το στρώσετε πάνω στον καναπέ και να μην αναγκάσετε την οικοδέσποινα να σας φέρει αυτή. 
    * Θα σας πρότεινα επίσης να έχετε πάντα μέσα στο αυτοκίνητο το αδιάβροχο κάλυμμα του καροτσιού και τον σάκο για τα πόδια (συνήθως τον δίνουν δώρο μαζί με το καρότσι). 
    * Εάν πηγαίνετε πολλά ταξίδια θα μπορούσατε να αγοράσετε κι έναν θερμαντήρα αυτοκινήτου
    *Εάν το μωρό είναι πολύ μικρό καλό θα ήταν επίσης να καλύπτετε το καθισματάκι του αυτοκινήτου με ένα σεντονάκι/πάνα
    * Όσο το παιδί θα μεγαλώνει θα μπορούσατε να προσθέσετε μέσα στην τσάντα κι ένα μικρό φαρμακείο με φυσιολογικό ορό, Βetadin, αποστειρωμένες γάζες, Handsaplast, αλοιφή για χτυπήματα (για λίγο μεγαλύτερα παιδιά). 
    *  Μια κάρτα με τα στοιχεία σας, το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας, το τηλέφωνό σας σε περίπτωση που χαθεί η τσάντα σας.
    *Κι επειδή αγαπάμε τα χρήσιμα προϊόντα προτείνουμε μια αποθηκευτική θήκη για το αυτοκίνητο ή το καρότσι.
    Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες όλες αυτές οι συμβουλές και να μην χρειαστεί ποτέ να νιώσετε άβολα σε ένα σπίτι ή σε ένα μαγαζί επειδή απλά δεν ήσασταν τόσο οργανωμένη όσο θα έπρεπε! Καλή προετοιμασία και καλώς να δεχτείτε το μωράκι σας!

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Αδελφούλα είμαι η πρώτη διδάξασα σε αυτό το θέμα. Μπορεί να κουβαλούσα πάντα μια τεράστια γεμάτη τσάντα αλλά το περιεχόμενό της με εβγαζε συνεχώς ασπροπρόσωπη! Η καημένη η τσαντούλα πέρασε τα πάνδεινα! Ειδικά όταν γέννησα το 2ο παιδί με 22 μήνες διαφορά με το πρώτο κι έπρεπε να κουβαλάω και για τα δυο ρούχα, πάμπερς, φαγητά κλπ Αλλά εγώ εκεί να την γεμίζω μέχρι να ξεχυλίσει!

      • Μα εννοείτε ότι εσύ μου τα έμαθες όλα. Διαφορετικά θα ήμουν κι εγώ από αυτές τις ανοργάνωτες μανούλες που αναφέρω παραπάνω ή μπορεί και όχι, Ποιός ξέρει; Πάντως αν εξαιρέσουμε δύο τρία πακέτα μαντηλάκια που θα ήθελες παραπάνω μέσα στην τσάντα μου, δεν μπορείς να πεις, έκανα καλή δουλειά όταν ήρθες!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης