Αρχική ΓΙΟΡΤΕΣ Βάπτιση - Γάμος Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας

Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας

5
Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας

Ποια νύφη θα ρωτήσεις για το γάμο της και δεν θα σου πει ότι ήταν υπέροχος; Σε αυτά τα πράγματα δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει αντικειμενικότητα. Ο κάθε ένας φαντάζεται τον γάμο του και πιστεύει ότι έκανε ό,τι καλύτερο περνούσε από το χέρι του. Παρ’ όλα αυτά, επειδή κι εγώ ανήκω σε αυτές τις “αντικειμενικές” νύφες έχω να πω ότι ο γάμος μας άφησε εποχή!!! Επειδή όμως εάν αρχίσω να μιλάω για το γάμο μου δεν θα σταματάω καθόλου, ας περάσω κατευθείαν στο ψητό. Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται το ζευγάρι να κάνει κάποιο δωράκι στους καλεσμένους του για να τους ευχαριστήσει για την παρουσία τους. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να βλέπαμε μαζί μερικές ιδέες για αναμνηστικά δώρα που μπορείτε να κάνετε στους καλεσμένους του γάμου σας; Η καταγραφή θα γίνει με τυχαία σειρά και φυσικά ανεξάρτητα από το οικονομικό παράγοντα.

Ιδέες για δώρα στους καλεσμένους του γάμου σας

Δώρο cd ή usb με ερωτικά τραγούδια

Εμείς στο γάμο μου προσφέραμε στους καλεσμένους cd με ερωτικά τραγούδια της επιλογής μας. Είχαμε μάλιστα γράψει δύο ειδών cd. Ένα για τους καλεσμένους μεγαλύτερης ηλικίας με τραγούδια όπως το “Stranger in the night” και ένα για τους νεότερους με τραγούδια όπως το “She” από την ταινία Notting Hill. Στο εξώφυλλο του cd είχαμε την φωτογραφία μας και ένα ευχαριστήριο μήνυμα. Φυσικά, είναι περιττό να πω ότι δεν έμεινε ούτε ένα. Πολλοί, κυρίως αυτοί που είχαν μέσον, πήραν και από τα δύο. Χαλάλι όμως! Ελπίζω ακόμα να το ακούν και να μας θυμούνται με αγάπη. Τα χρόνια πέρασαν και η τεχνολογία εξελλίχθηκε οπότε τα cd θα μπορούσατε να τα αντικαταστήσετε με usb τα οποία είναι πιο φθηνά πλέον. Μπορείτε να απευθυνθείτε και σε κάποια εταιρεία που φτιάχνει διαφημιστικά για καταστήματα και εταιρείες οπότε θα αγοράσετε μαζικά και φθηνότερα.

Αρωματικά κεράκια

Μια πολύ καλή ιδέα είναι τα αρωματικά κεράκια τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με τα κουφέτα ως μπομπονιέρα ή με μια απλή κορδελίτσα πάνω στο πιάτο του κάθε καλεσμένου.

Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας

Αρωματικά σαπουνάκια

Παρόμοια ευωδιαστή ιδέα είναι να προσφέρετε αρωματικά σαπουνάκια σε σχήμα καρδιάς  ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα της επιλογής σας.  

Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας
Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας 10

Βεντάλιες για τις κυρίες

Εάν ο γάμος είναι καλοκαίρι μπορείτε να προσφέρετε βεντάλιες στις κυρίες για να μην δυσανασχετήσουν που θα τους χαλάσει το μακιγιάζ από τη ζέστη. Σε αυτή την περίπτωση οι βεντάλιες μοιράζονται στην εκκλησία.

Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας
Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας 11

Κομπολόι για τους άντρες

Οι άντρες θα μπορούσαν, ανεξάρτητα καιρού, να δεχτούν ένα κομπολόι με χάντρες που να έχουν πάνω τα αρχικά σας. Χρήσιμα ειδικά για αυτούς που θα βαρεθούνε και θα τραβολογάνε τις γυναίκες τους να φύγουν. Εύχομαι να μην σας συμβεί.  

Πασμίνες για τις κυρίες μαντήλια πέτου για τους κυρίους

Τι θα λέγατε για πασμίνες για τις κυρίες, ίσως με ραμμένα τα μονογράμματά σας και Mαντηλάκια για το πέτο για τους κυρίους; Καλό θα ήταν βέβαια να επιλέξετε ένα χρώμα ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιούν και αργότερα εκτός γάμου.  

Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας
Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας 12

Ψάθινα καπέλα

Καπέλα σε στυλ καβουράκι, ειδικά αν είναι καλοκαίρι, για να δώσετε μια νότα ανεμελιάς αλλά και για να τους προστατέψετε από τον ήλιο.  

Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας
Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας 13

Μπαντάνες

Στο ίδιο στυλ μπορείτε να προσφέρετε μπαντάνες, ειδικά αν ο γάμος σας είναι λίγο πιο χαλαρός ή σε κάποιο νησί. Οι φωτογραφίες θα έχουν πολύ πλάκα με όλους εσάς να φοράτε τις ίδιες μπαντάνες.  

Βραχιόλια και μπουτονιέρα

Εάν η τσέπη σας το αντέχει, μπορείτε να προσφέρετε ένα γυναικείο κόσμημα, όπως ένα βραχιολάκι ή ένα όμορφο κρεμαστό. Εάν πάλι η τσέπη σας δεν το αντέχει μπορείτε απλά και όμορφα να προσφέρετε ένα βραχιόλι με λουλούδια στις κυρίες και μια μπουτονιέρα με το ίδιο λουλούδι στους άντρες.    

Φωτογραφικές μιας χρήσης

Τι θα λέγατε να δίνατε μια φωτογραφική μηχανή μιας χρήσης σε κάθε καλεσμένο ή σε κάθε τραπέζι ώστε να απαθανατίσουν στιγμές από το γάμο σας που ούτε φαντάζεστε ότι συνέβησαν. Η πιο τέλεια συλλογή από φωτογραφίες ειδικά για τους λάτρεις του σπορ.

Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας
Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας 14

Άλμπουμ φωτογραφία

Στο ίδιο κλίμα μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό άλμπουμ για φωτογραφίες ώστε να το χρησιμοποιήσουν για τις φωτογραφίες του γάμου σας ή για ό,τι άλλο θέλει ο κάθε ένας.  

Μπρελόκ

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε σε ένα φωτογραφείο μπρελόκ με τη φωτογραφία σας ή κάποια ουδέτερη φωτογραφία ή κάποιο μότο για να σας κουβαλάνε πάντα μαζί τους.  

Γλαστράκια ή σπόρους

Μπορείτε επίσης να προσφέρετε γλαστράκια με εποχιακά φυτά ή για τους πιο οικολόγους σπόρους λουλουδιών ή αρωματικών φυτών μέσα σε όμορφα σακουλάκια, τους οποίους θα φυτέψουν οι καλεσμένοι σας και θα σας θυμούνται καθώς θα βλέπουν το φυτό να μεγαλώνει.

Κρασιά με τις δικές σας ετικέτες

Ιδιαίτερα της μόδας τα τελευταία χρόνια είναι να προσφέρονται κρασιά ή νερό με ιδιαίτερη ετικέτα, η οποία να αναγράφει τα ονόματα του ζευγαριού, την ημερομηνία του γάμου και ίσως ένα ευχαριστήριο μήνυμα.

Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας

Κρουστά όργανα

Για ένα γάμο που είναι σίγουρο ότι θα χορέψετε μέχρι να λιώσουν οι σόλες των παπουτσιών σας,  μπορείτε να προσφέρετε ένα ντέφι, κουδουνάκια ή μαράκες ώστε να συμβάλλουν όλοι στη διασκέδαση.

Σαπουνόφουσκες

Για κάτι πιο τρελούτσικο και παιδικό, μπορείτε να προσφέρετε μπουκαλάκια με μπουρμπουλήθρες ώστε να γίνει της… σαπουνάδας!  

Τοπικά προιόντα

Εάν ο γάμος γίνει σε κάποιο νησί ή χωριό, μπορείτε να προσφέρετε κάποια τοπική λιχουδιά, όπως δίπλες ή σκαλτσούνια ή να δωρίσετε στους καλεσμένους κάποιο τοπικό προϊόν, όπως λάδι, κρασί ή γλυκό του κουταλιού. Για μεγαλύτερη οικονομία μπορείτε να προσφέρετε απλά ένα σακουλάκι με σοκολατάκια, καραμελίτσες ή γλυφιτζουράκια για να τους γλυκάνετε.

Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας
Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας 15

Καρτούλες και ευχές

Φυσικά, όλα αυτά τα δώρα μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια ευχαριστήρια καρτούλα, στην οποία να γράφετε κάποιο ποίημα ή κάποια φράση που σας εκφράζει.

Εκτυπωμένες χαρτοπετσέτες

Το ίδιο μπορεί να αποδοθεί και πάνω σε μία χαρτοπετσέτα, τις οποίες θα έχετε τυπώσει με τη φωτογραφία σας ειδικά για αυτό το σκοπό. Για τους πιο λιτούς, ένα απλό ευχαριστώ είναι αρκετό.  

Τα δώρα μπορείτε να τα προσφέρετε στην εκκλησία, όπως τις βεντάλιες αλλά μπορείτε να τα προσφέρετε και κατά τη διάρκεια της δεξίωσης ή να τα έχετε επάνω στα τραπέζια. Εξαρτάται από τη χρήση του δώρου αλλά και τον αριθμό των καλεσμένων.

Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας
Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας 16

Εάν πάλι θεωρείτε περιττό έξοδο να προσφέρετε κάποιο δωράκι στους καλεσμένους σας, μην σκάτε. Στην τελική αυτό που θέλουν όλοι είναι να δουν το καλύτερο χαμόγελό σας και την ευτυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά σας. Άλλωστε έναν πετυχημένο γάμο δεν τον κάνουν τα δώρα και τα φαγητά αλλά η καλή διάθεση του ζευγαριού. Ε, εντάξει κι ένας καλός ντι-τζέι δεν βλάπτει.

Άντε, και με τις ώρες τις καλές.

Callie

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φανταστικές ιδέες!
    Αν ξαναπαντρευόμουν (εννοείται το ίδιο άντρα για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις) θα ήθελα να κάνω αυτο με τις φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης! Το φαντάζομαι στην δεξίωση να μπαίνει 1-2 μηχανή σε κάθε τραπέζι ανάλογα με τις στασεις που περιέχει ή γίνει catering στον αυλόγυρο της εκκλησίας να μοιραστούν σε διάφορους καλεσμένους.

    Ακόμα μου άρεσε η ιδέα των τοπικών προϊόντων! Η ιδέα αυτή θα μπορούσε να συνδυαστεί με τις μπομπονιέρες οπότε μ' ένα σμπάρο δυο τριγώνια!

    Kathy

    Ό,τι και να διαλέξει κανείς

  2. Tι υπέροχες ιδέες είναι αυτές….αχ…τι κρίμα που πέρασε ίσως σε μια στρογγυλή επέτειο να το ξανακάνουμε ε; Η ιδέα με το CD καταπληκτική…μπράβο κορίτσια!!!
    Σας ευχαριστώ για τα ζεστά σας σχόλια…μας συγκινείτε και μας γλυκαίνεται την ψυχή…..είστε υπέροχες μικρές γειτονοπούλες!!!! Σφιχτή αγκαλιά ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ