Αρχική ΓΙΟΡΤΕΣ Χριστούγεννα Ενώ οι άλλοι κοιμούνται…ο απολογισμός των γιορτών

Ενώ οι άλλοι κοιμούνται…ο απολογισμός των γιορτών

0
Ενώ οι άλλοι κοιμούνται…ο απολογισμός των γιορτών

Ο απολογισμός των γιορτών ενώ η οικογένεια κοιμάται στρωματσάδα δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η μαμά όμως ξύπνησε νωρίς κι ενώ η κοτόπιτα ψήνεται στον φούρνο γράφει στο blog της.

Οικογενειακή στρωματσάδα – μια οικογενειακή παράδοση τις γιορτές

Ξύπνησα νωρίς σήμερα! Συνήθεια από το καθημερινό ξύπνημα για το σχολείο! Χτες το βράδυ, όπως τους είχαμε υποσχεθεί εδώ και καιρό, όλη η οικογένεια κοιμήθηκε στο σαλόνι δίπλα στο τζάκι! Τα παιδιά στους καναπέδες κι εμείς σε στρώμα στο πάτωμα! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο χάρηκαν! Χοροπηδούσαν σαν τρελά παντού, έκαναν κουλουτούμπες και τσιρίζανε! 

Αφού στρώσαμε τα σεντόνια και φέραμε παπλώματα και μαξιλάρια βάλαμε να δούμε όλοι μαζί την ταινία Στρουμφάκια. Τρώγοντας πατατάκια και ό,τι άλλο ανθυγιεινό μπορεί να φανταστεί κανείς, ευχαριστηθήκαμε την προβολή της ταινίας! Ήταν απολαυστική και άκρως διασκεδαστική! Και όπως πάντα άλλωστε ο Βλακουνέλ (βλ. Δρακουμέλ) την έπαθε και νίκησαν τα στουφάκια (βλ. στρουμφάκια) όπως λέει κι ο Θανούλης! Κατά τις 12 που τέλειωσε και ευτυχώς άντεξαν ξύπνια, γιατί κοιμήθηκαν πολύ το μεσημέρι, για να δουν το τέλος. Κλείσαμε την τηλεόραση, κουκουλωθήκαμε και κοιμηθήκαμε σε δευτερόλεπτα! 

Η μαμά όμως ξύπνησε νωρίς! Τι να κάνω στριφογυρνώντας στο στρώμα; Σηκώθηκα, άναψα το φούρνο, και έβαλα να ψήνεται η κοτόπιτα για το μεσημεριανό τραπέζι που θα κάνουμε στα κουμπαράκια μας. Μην μπορώντας να κάνω κάτι άλλο για να μην ξυπνήσουν με την φασαρία ξεκίνησα να γράφω τούτη την ανάρτηση! Το ρολό ας περιμένει λίγο. Θα το ψήσω όταν ξυπνήσουν!

Διαβάστε στο Ανθομέλι:

Ο απολογισμός των γιορτών

Γονείς όλο περηφάνεια

Τι γεμάτη που ήταν όλη αυτή η εβδομάδα! Τα παιδάκια μας μας γέμισαν περηφάνια και μας συγκίνησαν πολλές φορές! Την Τρίτη το πρωί ο μικρούλης μας που πήγε φέτος για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό ντύθηκε αγγελάκι. Μπορεί να ντράπηκε να πει το ποιηματάκι του αλλά η μαμά και ο μπαμπάς φούσκωσαν από περηφάνια βλέποντάς τον χορεύει με τα υπόλοιπα αγγελάκια της παράστασης. 

Η κοριτσάρα μας την Τετάρτη το απόγευμα στην γιορτή του σχολείου ήταν ντυμένη χιονονιφάδα! Φορούσε κάτασπρη στολή μπαλέτου και χόρευε με χάρη μαζί με τις υπόλοιπες χιονονιφάδες! Η μαμά, που λόγω δουλειάς, ίσα που πρόλαβε να φτάσει στο σχολείο δεν σταμάτησε να κλαίει που το μικρό της κοριτσάκι την κοιτούσε χαρούμενο προσπαθώντας να κρατήσει το χαμόγελό του για να μείνει σοβαρή στο ρόλο της! 

Όμως και την άλλη μέρα στο ανοιχτό μάθημα μπαλέτου οι βρύσες των ματιών της μαμάς άνοιξαν (τι πρωτότυπο!) όταν το κοριτσάκι της με χάρη αλλά και με πολύ προσοχή εκτελούσε τις ασκήσεις του μπαλέτου και το χορευτικό!  

Την Παρασκευή μπαμπάς και μαμά τρέχανε. Ο ένας για να τελειώσει τις δουλειές του και η άλλη για να προλάβει να ψωνίσει και να ξεκινήσει τις ετοιμασίες για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Ο πυρετούλης της κόρη μου μας αναστάτωσε γιατί φοβηθήκαμε ότι μια ίωση θα μας χαλούσε όλο το 3ήμερο. Και παρόλο που μας άλλαξε το πρόγραμμα για τα τραπέζια που είχα κανονίσει και η καημενούλα δεν πήγε για κάλαντα ο πυρετός, ευτυχώς, υποχώρησε. 

Παραμονή Χριστουγέννων

Την παραμονή το πρωί τα παιδιά ήρθαν από νωρίς να μας πουν τα κάλαντα και ο Θάνος με την Μαρία τους έδιναν χρήματα και τους κερνούσαν σοκολατίτσες. Ακολούθησε η επίσκεψη στους νονούς του Θάνου για να τους πάει την βασιλόπιτα, τα δώρα, να τους ευχηθεί καλά Χριστούγεννα και αυτοί με τη σειρά τους να του δώσουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του. Το βράδυ της παραμονής κύλησε με οικογενειακή παρέα και πολύ φαγητό στο σπίτι μας.

Ενώ οι άλλοι κοιμούνται...ο απολογισμός των γιορτών
Αυτή η παρουσίαση της φέτας που είχα δει μου άρεσε αλλά την προσάρμοσα στα ελληνικά δεδομένα (φέτα πιπεριά λαδάκι και πιπέρι)
Ενώ οι άλλοι κοιμούνται...ο απολογισμός των γιορτών
Κοτόπιτα εξαιρετική!
Ενώ οι άλλοι κοιμούνται...ο απολογισμός των γιορτών
Πατάτες φούρνου με μανιτάριατης Αργυρώς που πρώτη φορά έφτιαξα και ευτυχώς με δικαίωσαν.

Το μενού συμπληρώθηκε με τζιγεροσαρμά, εξοχικό, ρολάκια κοτόπουλου και μια σαλάτα ρόκα μαρούλι (από τον μπαξέ μας) με σος γιαουρτιού.

Ανήμερα Χριστούγεννα

Ανήμερα Χριστουγέννων χωρίς πρωινό δεν γίνεται. Γι αυτό η μαμά έφτιαξε super  special πρωινό! Τηγανίτες τις οποίες ο καθένας από εμάς τις συνδύασε με ό,τι ήθελε. Μέλι, μερέντα ή γαλοπούλα και γραβιέρα. Ποιος θέλει ζεστή σοκολάτα; Εμείς, φώναξαν! Η μαμά ζήλεψε κι έφτιαξε τρία σοκολατένια ροφήματα ενώ ο μπαμπάς σταθερός στον γαλλικό του!

Ενώ οι άλλοι κοιμούνται...ο απολογισμός των γιορτών
Η ιδέα της Κατερίνας από το kapa τους ξετρέλανε!
Ενώ οι άλλοι κοιμούνται...ο απολογισμός των γιορτών
Ρόφημα σοκολάτας για να βουτύξουμε τα κουταλάκια!

Το μεσημεράκι ήμασταν καλεσμένοι στην θεία του άντρα μου! Οικογενειακά φάγαμε! Το φαγητό και η παρέα ήταν  υπέροχα! Πήρα και μια τέλεια συνταγή για Πατάτες ογκραντέν να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Θα τη δοκιμάσω σήμερα κιόλας! 

Όμως πρέπει να σταματήσω την πάρλα μου. Τα παιδάκια μου ξύπνησαν και ο μπαμπάς ανάβει το τζάκι για να ζεσταθούμε. Πάω να ετοιμάσω τοστάκια για να πιούμε το καφεδάκι μας. 

Kathy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ