Αρχική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Παιδί Νονά μου σ’ αγαπώ!

Νονά μου σ’ αγαπώ!

1
Νονά μου σ’ αγαπώ!
Photo by <a href='https://pixabay.com/users/dassel?utm_source=Stockpack&utm_medium=referral' class='stockpack-author' target='_blank' rel="nofollow noopener noreferrer">dassel</a> on <a href='https://pixabay.com/photos/1788212?utm_source=Stockpack&utm_medium=referral' class='stockpack-provider' target='_blank' rel="nofollow noopener noreferrer">Pixabay</a>

Τα Χριστούγεννα και γενικά οι γιορτές εκτός από ημέρες χαράς και διασκέδασης είναι και ημέρες «υποχρεώσεων». Ξέρετε αυτές της νονάς… Μήπως σας λέει κάτι η λέξη βαφτισίμια; Εμένα πάλι μου λέει πολλά καθώς έχω τέσσερα, ζωή να χουν! Αν προσθέσουμε και τα ανίψια και τα παιδιά των κολλητών μας, φτάνουμε αισίως στα δέκα παιδάκια! Ωραίος αριθμός, δεν μπορείτε να πείτε, στρογγυλός- στρογγυλός!

Με τον άντρα μου έχουμε χωρίσει τα δώρα ανάλογα με τις γιορτές: τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή του παιχνιδιού και το Πάσχα του παπουτσιού (στις ονομαστικές εορτές και τα γενέθλια τα δώρα ποικίλουν ανάλογα με την  ηλικία, τα χόμπι και τις ανάγκες του παιδιού). Ως συνέπεια κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ξεκινάμε τις εξορμήσεις στα παιχνιδάδικα. Φυσικά, δεν κάνουμε πια το λάθος να τα πάρουμε μαζί μας να διαλέξουν μόνα τους το δώρο τους (αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις άλλωστε) γιατί έχουμε ζήσει στιγμές απείρου κάλους με μουτρωμένα μουτράκια και ανικανοποίητες ορέξεις. Οπότε διαλέγουμε εμείς και απολαμβάνουν αυτά την ώρα που πρέπει. 

Διαβάστε στο Ανθομέλι:

Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες!

Ιδέες για δώρα για μικρούς και μεγάλους!

Νονά μου σ' αγαπώ!
Photo by dassel on Pixabay

Βέβαια δεν είναι όλα τα παιδάκια απαιτητικά. Υπάρχουν και βαφτισίμια που σου δείχνουν απλόχερα τη χαρά και την αγάπη τους, βαφτισίμια που σε παίρνουν στο τηλέφωνο να σου πουν χρόνια πολλά και βαφτισίμια που σου φέρνουν μελομακάρονα  και σε φιλούν όλο γλύκα. Μη με ρωτήσετε, φυσικά, αν αυτό το κάνουν από μόνα τους; Τίποτα στη ζωή άλλωστε δεν έρχεται από μόνο του. Υπάρχει μια φωνούλα που τους υπενθυμίζει ότι η νονά και ο νονός δεν είναι απλά ένα πορτοφόλι αλλά κάποιος που τ’ αγαπάει, μια φωνούλα που τους παροτρύνει να πάρουν τηλέφωνο έστω κι αν δεν είναι γιορτή, μια φωνούλα που τους λέει ότι έχουν και αυτά «υποχρεώσεις» απέναντι στο νονό και στη νονά. Αυτή η φωνούλα είναι της μαμάς τους και καλό είναι να ηχεί στα αυτιά κάθε παιδιού.

Διαβάστε στο Ανθομέλι:

Εορταστική σύνθεση σε κουτί για δώρο

Συμβολικά δώρα για τους δασκάλους ή για άλλα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Συνθέσεις δώρων με τα χεράκια σας!

Γι’ αυτό φέτος μην ξεχάσετε όλες εσείς οι μανούλες ότι για να ανθίσει ένα δέντρο χρειάζεται πότισμα και για να ανθίσει η αγάπη χρειάζεται αγάπη. Βοηθήστε τα παιδιά σας να δείξουν την αγάπη τους στο νονό και στη νονά τους και να μην περιμένουν μόνο το δωράκι τους. Αγοράστε ένα συμβολικό δωράκι ή μια βασιλόπιτα, φτιάξτε μελομακαρονάκια ή κουραμπιέδες και δώστε τα στα παιδιά σας να τα προσφέρουν τα ίδια στη νονά τους. Γιατί είναι γνωστό ότι… η αγάπη θέλει δύο!

Callie

Προηγούμενο άρθρο Χειροποίητα γλυκά σε συσκευασία δώρου
Επόμενο άρθρο Μυρωδάτο μυστικό
Avatar of Callie
Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. δεν μπορεις να φανταστεις ομως ποοοοοσο συμφωνω μαζι σου!! και μονο το να μπουν στη διαδικασια να σε φωναξουν νονα απο το τηλεφωνο και να σου πουν ενα 'απαπω'…και λιωνεις η νοναααα!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ