ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Οργάνωση πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων

    Δεκέμβρης μπαίνει σήμερα και τα πρώτα μελομακάρονα έχουν ήδη βάλει τα καλά τους για να στολίσουν τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων αλλά και τις δικές μας γιορτινές πιατέλες. Οι κουραμπιέδες έχουν ξαπλώσει φαρδιά πλατιά πάνω στην αχνούλα τη ζαχαρούλα και οι δίπλες έχουν βουτήξει στο μυρωδάτο σιροπάκι τους. Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει! Είκοσι-πέντε ημέρες μείνανε μέχρι τα Χριστούγεννα και ακόμα λιγότερες μέχρι να κλείσουν τα σχολεία! Γιούπι! Κυρίες μου η οργάνωση πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θέλει δουλειά! Ανασκουμπωθείτε γιατί έχουμε πολλές δουλειές. Θα μας φτάσουν οι ημέρες; Θα προλάβουμε; Πώπω, τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν.

    Χειμερινές δουλειές πριν τις γιορτές

    • Αρχικά, θα σας πρότεινα να βεβαιωθείτε ότι έχετε τελειώσει με όλες τις χειμερινές δουλειές. Χαλιά, κουρτίνες, πατζούρια και ό, τι άλλο συνηθίζετε συνήθως να κάνετε πριν τις γιορτές. Τα έχετε ήδη κάνει; Μπράβο και εύγε! Επειδή όμως πάντα υπάρχουν και οι καθυστερημένες (χρονικά εννοώ, μα που πήγε το μυαλό σας;), γρήγορα σκούπα και φαράσι για να παίρνουν σειρά και οι υπόλοιπες δουλειές. Βιαζόμαστε σας λέω!

    Στολισμός σπιτιού για τα Χριστούγεννα

    • Ακόμα να στολίσετε το σπίτι σας; Μα, καλά τι περιμένετε; Ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς που το στολίζουν τελευταία στιγμή. Τέλος πάντων, αυτά είναι προσωπικά του καθενός. Εάν, λοιπόν, θέλετε να μπείτε σε mood, τώρα είναι η ώρα να κατεβάσετε από το πατάρι και να φέρετε από την αποθήκη τις κούτες με τα στολίδια σας. Τα παιδιά σας, εάν έχετε, είμαι σίγουρη ότι θα ανυπομονούν και θα εκτιμήσουν πολύ το γεγονός ότι για ακόμη μία χρονιά μπορούν να παινευτούν στους συμμαθητές τους ότι στόλισαν πρώτοι το χριστουγεννιάτικο δέντρο! 

    Ρεβεγιόν

    • Εάν πάλι δεν σας περνάει καν απ’ το μυαλό να βάλετε ποδιά και να τρέχετε να πιάσετε την καημένη την γαλοπούλα που το έβαλε για ακόμα μια χρονιά στα πόδια για να μην γίνει φλαμπέ, τότε καλό θα ήταν να αρχίσετε την έρευνα για τα καλύτερα ρεβεγιόν της σεζόν. Ξενοδοχεία, μπουζούκια, καλά εστιατόρια, κλαμπ… ό, τι τραβάει η ψυχή σας. Ψάξτε, τηλεφωνήστε και κλείστε θέση γρήγορα γιατί τα ωραία κλείνονται από νωρίς.

    Ψώνια

    • Σε όποια κατηγορία γυναικών κι αν ανήκετε (ή και στις δύο) σίγουρα δεν θέλετε τέτοιες μέρες να νιώσει το ψυγείο σας μοναξιά. Γεμίστε το από νωρίς με κάποια βασικά προϊόντα που θα χρειαστείτε για εκείνες τις ημέρες, όπως ποτά, κρέατα κ.ο.κ. Ποιός θέλει άλλωστε να ποδοπατιέται στο ταμείο προπαραμονή Χριστουγέννων;

    Καλέσματα σε φίλους και συγγενείς

    • Γιορτές ίσον αγάπη και χαρά. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το καλέσετε από νωρίς τους φίλους ή συγγενείς σας στο γιορτινό τραπέζι. Είτε επισήμως (με πρόσκληση) είτε τηλεφωνικώς ενημερώστε τους για το κάλεσμά σας ώστε να κανονίσουν και αυτοί το πρόγραμμά τους. Είναι σίγουρο ότι θα σας ευγνωμωνούν που τους βγάλατε από την ταλαίπωρη θέση να μαγειρέψουν αυτοί εκείνο το βράδυ!

    Σπιτικά χειροποίητα γλυκά

    • Και επειδή περνάμε και καιρούς κρίσεις και τα μελομακάρονα είναι ακριβά, πάρτε τα παιδάκια σας (ή και μόνες σας) και φτιάξτε ό,τι γλυκάκι γιορτινό τραβάει η ψυχή σας. Λερωθείτε, γελάστε και ευχαριστηθείτε. Ακόμα κι αν δεν πετύχουν θα έχετε περάσει ένα δημιουργικό απόγευμα. Άλλωστε… ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι θα μυρίσει. Α, ρε αθάνατη παράδοση με τα ωραία σου! (Εμείς προτείνουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα, σοκολατένιο κορμό κ.α.)
    Ας οργανωθούμε λίγο πριν τις γιορτές
    Photo by Marcus Loke on Unsplash

    Ταξιδάκι κανείς;

    Είστε από τους τυχερούς που δεν σας χτύπησε η οικονομική κρίση; Τότε το ταξίδι των ονείρων σας βρίσκεται μόνο λίγες ημέρες μακριά σας. Κλείστε το ταξίδι των χριστουγεννιάτικων διακοπών άμεσα γιατί ποιος ξέρει ποιό θα είναι το επόμενο μέτρο που θα ανακοινωθεί. Τώρα που τα έχετε ακόμα, δώστε του να καταλάβει! Εμείς σας προτείνουμε σε παλαιότερη ανάρτηση ένα σούπερ ταξίδι εδώ!

    Καλέσματα σε φίλους για καφεδάκι

    Εάν πάλι έχετε καιρό να βρεθείτε με τις φίλες σας, οργανώστε ένα απογευματινό τσαγάκι/καφεδάκι, παρκάρετε τα παιδιά στις γιαγιάδες και στους μπαμπάδες και χαλαρώστε έστω και για δύο ωρίτσες. Κάντε το και θα με θυμηθείτε. Η χριστουγεννιάτικη άλλωστε ατμόσφαιρα ενδείκνυται γι’αυτό. (δες κι εδώ για Πρόσκληση για brunch ή τσάι )

    Αγοράστε τα δώρα της Πρωτοχρονιάς

    Ξεκινήστε σιγά-σιγά την αγορά των πρωτοχρονιάτικων δώρων γιατί αν τα κάνετε όλα μαζί μπορεί να σας έρθει και κανένας ταμπλάς! (για να μην πελαγώσετε πάρτε βοήθεια από την λίστα μας) Α, και φέτος σας παρακαλώ ενημερώστε τα παιδιά σας ότι ο Αγιος Βασίλης φέρνει συμβολικά δώρα και ότι δεν είναι εκατομμυριούχος! Μα, επιτέλους πόσα PSP μπορούν να φτιάξουν οι καλλικάντζαροι; Δεν έχουν και το ερευνητικό εργαστήριο της microsoft! Καλό είναι να υπάρχει και ένα μέτρο!

    Ας οργανωθούμε λίγο πριν τις γιορτές
    Photo by freestocks on Unsplash

    Αυτά και άλλα πολλά κρύβονται πίσω από τον ωραιότερο μήνα του χρόνου! Για άλλους όμορφα, για άλλους βαρετά και για άλλους κουραστικά. Όπως και να ‘χει καλό θα είναι να πάμε κόντρα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας χωρίς να βάζουμε παρωπίδες γιατί η ζωή είνα μικρή αλλά τόσο μα τόσο γλυκιά!

    Να έχετε ένα μυρωδάτο, γλυκό, διασκεδαστικό, δημιουργικό και πάνω απ’ όλα ευτυχισμένο μήνα!

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης